No 48. Lrg IM 2/43, Bandar Indera Mahkota 2, 25200, Kuantan, Pahang. Merupakan rumah teres 2 tingkat yang mempunyai 3 bilik tidur + 1 bilik serbaguna, 2 bilik air.

Sunday, April 25, 2010

Welcome to Kuantan....


Inas Homestay terletak di alamat No 48, Lrg IM 2/43, Bandar Indera Mahkota 2, 25200, Kuantan, Pahang iaitu kira-kira 5km sahaja daripada Pusat Bandar Kuantan. Lokasi yang sangat strategik kepada pengunjung luar kerana hanya 15 min daripada Lebuhraya Pantai Timur (exit Tol Kuantan)Inas Homestay juga berhampiran dengan lokasi-lokasi yang berikut :

5 min -> Pusat Bandar Kuantan (Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Bank, East Cost Mall, Giant, Megamall, Kuantan Parade)
5 min -> Kolej Shahputra (IPTS), Kolej Komuniti & UIA (Kampus Medical)
15 min ->Politeknik (POLISAS), Kolej IKIP, PSDC & KIPSAS
15 min -> Airport Sultan Haji Ahmad Shah
20 min ->tempat perkelahan Pantai Teluk Chempedak / Balok / Beserah

25 min ->Universiti Malaysia Pahang

40 min ->Kawasan Peranginan Cherating

40 min ->Bukit Gambang Resort City

Sesuai dan selesa bagi penginapan percutian keluarga, kerja berkumpulan dan rombongan kenduri kahwin. Jangan berlengah lagi untuk menghubungi kami bagi membuat penempahan.

3 comments:

 1. Ada surau ke, masjid ke di kawasan berhampiran? Mana tau, ada assignment di Kuantan semasa bulan puasa nanti...

  ReplyDelete
 2. Peta kecik sangat la Cik Aida. Boleh tolong letak screen-shot yang besar lagi tak? Seperkara lagi, boleh bagi ko-ordinat tak? Boleh lock dalam alat GPS kereta, senanglah nak cari nanti. OK, tima-kasey. dari: Ahmad Kamil, Taiping.

  ReplyDelete
 3. Anonymous 1 : Homestay ini betul2 berhadapan dengan surau yang telah dinaik taraf menjadi masjid (krn sudah dilakukan solat Jumaat).Senang kata, sejuk hati bila tiap kali waktu solat masuk...kedengaran suara azan yang berkumandang.

  Ahmad Kamil : Kami akan cuba dapatkan ko-ordinat tuk set dlm alat GPS nanti.Insyallah...

  ReplyDelete

Terima kasih atas kiriman mesej yang diberikan